Menu
Café Patina laver hjemmelavede klassiske græske retter på god gammel traditionel vis: Gode råvarer, tilberedt med æstetisk kærlighed og smag for maden og livet.
Meze
Hovedretter
Desserter
Drikke
Meze
I det græske køkken indgår ofte grøntsager og ost. Som du kan se på menukortet, er der mange retter for vegetarer og veganere. Ofte behøver man ikke mere end nogle meze-retter for at få stillet den lille sult.
Prøv f.eks. vores squash-frikadeller med fetaost og mynthe eller Saganaki, som er en speciel græsk ost paneret og stegt på pande.
Den bedst kendte græske dip med agurk, hvidløg og græsk yoghurt. Serveres med brød.
Spicy dip med feta, sød rød peber, boukovo (græsk chili), hvidløg og græsk yoghurt. Serveres med brød.
Aubergine dip af bagte auberginer, hvidløg, sød rød peber, olivenolie og balsamico eddike. Serveres med brød.
Af rogn fra karper, mosede kartofler, løg & olivenolie. Serveres med brød/pita
Serveres med brød/pita
Græsk fladbrød med hvidløg, tomat, oregano og smeltet ost
Cypriotisk olivenbrød
Græske fladbrød. serveres med olivenolie og oregano
Sprøde squash-frikadeller (3 stk.) med squash, feta, graviera ost & mynte. Glutenfri (ekstra deller: kr. 20 pr. stk.)
Friturestegte blæksprutteringe, serveret med citron
Stegt og paneret Kefalotiri ost med citron
Spinattærte med feta
Feta ost – importeret af Café Patina 39
Lille skål med de dejlige oliven fra Kalamata
Pandestegt med timian-honning og sesamfrø
Feta med krydderurter i butterdej
Stegte kikærtefrikadeller (3stk) med mynte, hvidløg, citron, koriander og spidskommen. Glutenfri (ekstra deller: kr. 20 pr. stk.)
Græske Dolmades (4 stk.), fyldte vinblade med ris, løg og
krydderurter. Serveres med citron (ekstra ruller: kr. 20 pr. stk.)
Græsk salat. Tomat, agurk, rødløg, peber, feta, oliven,
balsamico & ekstra jomfru oliven olie
Grøn salat med forårsløg, oliven og dressing.
Små friturestegte smeltfisk, serves med citron.
Tzatziki, græsk salat, tiropita (ostetærte med feta),
2 squash-frikadeller og brød
Tzatziki, græsk salat, tiropita (ostetærte med feta),
kalamarakia og brød
Tyrokafteri, græsk salat, spanakopita, 2 squash-frikadeller og brød(ekstra deller: kr. 20 pr. stk.)
Octopus, kalamarakia, stegte kæmpe rejer (2 stk.), taramosalata
og pommes frites
Varm kæmpe bønne ret med tomat sauce, 3 dolmades, 2 kikærte-frikadeller, melitzanasalata og brød (ekstra deller: kr. 20 pr. stk.)
Tzatziki, græsk salat, spanakopita, 2 squash-frikadeller,
saganaki, tyrokafteri og cypriotisk olivenbrød
(ekstra deller: kr. 20 pr. stk.)
Kød platte med græske pølser, græske frikadeller, souvlaki (svinemørbrad) og kylling. Serveres med tzatziki, sennep, citron og pitabrød (for to personer: kr. 360,-)
Hovedretter
Alligevel må du ikke snyde dig selv for oplevelsen af en klassisk gryderet: ”Stifado” med masser af løg og hvor kødet vi bruger er oksebov, som bliver mørt som smør.
Af andre skattede kødoplevelser kan nævnes: Mousaka, Souvlaki og hvidløgsmarineret og grillet lammekrone.
Fyldt peberfrugt/tomat med ris, løg og krydderurter, ovnbagt veganer-ret
Fyldt aubergine, løg, hvidløg, porre, tomat og krydderurter, ovnbagt veganer-ret
Kæmpe Lima-bønner med tomat, løg, bladselleri, gulerødder, timian, mynte og kanel. Serveres med feta og brød.
Glutenfri aubergineret med bechamelsouce og ost
Den legendariske græske aubergineret med oksekød og bechamelssauce. Glutenfri
Græske frikadeller, svin, lam med hvidløg og mynte. Serveres med delikat tomatosovs. Serveres med pommes fritter, pasta eller ris
Spicy græsk pølsegryde med bl.a. peberfrugter og bukovo.
Serveres med brød, pasta eller ris
Klassisk græsk oksebov-simregryde med løg, tomat og kanel.
Serveres med ris
Smagfuld græsk hakkebøf. Serveres med tzatziki, pita og hjemmelavede rustikke fritter
Svinemørbrad eller kylling grillet på spyd. Serveres med Tzatziki, pita og pommes frites
Hvidløgsmarineret og grillet lammekrone, serveres med citron, tzatziki, pita og hjemmelavede rustikke fritter
Desserter
Vi håber du huskede at gemme lidt plads til det søde – desserten. Alle desserter er naturligvis også hjemmelavede: Græsk kiksekage, valnøddekage, cheesecake eller is ledsaget af en lille én, som f.eks. Metaxa, Ouzo eller Sambuca.
…og kaffe Vi glæder os til at se dig i vores hyggelige græske restaurant på Vesterbro.
Stellas vidunderlige sirup-saftige, krydrede valnøddekage er et “must-taste” for alle kage-elskere
Serveres med friske frugter – En dessert der får de græske guder til at danse Zorba
Spørg efter typer. Pr. kugle
Med mandel-kiksebund, mascarpone, creme fraiche og blåbærkompot – en dessert der får nordiske guder til at synge “Der er et yndigt land”
Den søde og kendte nøddekage med filodej
Traditionel græsk appelsinkage
Drikke
I Grækenland er det populært med enten Espresso, ”Sketo” (sort) eller iskaffe (Frappé). Vi tilbyder dem alle foruden Cappuccino, Caffe Latte og irsk kaffe. Vores kaffe er friskbrændt- og kværnet og nøje udvalgt under særlige etiske og kvalitetsmæssige kriterier.
Vores vinkort byder naturligvis især på et udvalg af græske vine – tør eller sød. Rød, hvid, rosé, Retsina og bobler. Vi har også alkohol frie vine.
Pr. glas: 55,-Halv fl.: 130,-Hel fl.: 245,-
Fadøl: 30cl/50 clPilsner fra Nørrebro Bryghus 40/55,-Flying Cloud, IPA 45/60,-Classic fra Nørrebro Bryghus 45/60,-Flaske øl, 33 cl (græske):Fix lys eller Dark 40,-Mythos 40,-Septem Pale Ale fra øen Evia 45,-Volkan Blonde 45,-Volkan White 45,-Volkan Black 45,-
Flaske øl, 50 cl (græske):Mythos 55,-Nissos pilsner fra øen Tinos 60,-
Aperol, Metaxa, Ouzo, Tsipouro, Tsikoudia, Whisky, Gin, Sambuca og portvin.Priser spiritus, 3 cl: 35,-Priser Husapotek, 2-3 cl: 35,-
Underberg, Gammel Dansk, Enkelt, Blå Gajol og Arn Bitter.